Pup Info

Pup Info

We hoeven je vast niet uit te leggen, waarom de pups in onze huiskamer opgroeien. Je wilt toch zoveel mogelijk van ze genieten?!

We wachten met bezoekjes tot de pups 4 weken zijn, dit om infecties en bacteriën te voorkomen en om de mama en haar kroost rust te geven.

Ze worden geboren bij ons in de kamer, voor de socialisatie, de mooiste plek. Vanaf 4 weken kunnen ze buiten het kenneltje spelen, dan lopen ze overal. De ruimtes zijn op pups ingericht en goed te dweilen. Ze raken gewend aan allerlei geluiden, ontdekken van alles en socialiseren. En natuurlijk “helpen” ze ons graag met dweilen en opruimen.  

 

Belangstelling voor een Cavalier of Cavapoo pup?

 

We verwachten van jou dat je zelf de moeite doet om informatie te lezen op onze website, maar ook op de site van de Cavalierclub en/of Poedelvereniging. Alles over het karakter, gezondheid en verzorging.


Onze pups krijgen natuurzuivere voeding en worden met kruiden ontwormd via de moeder. Ze worden met 6 weken gecheckt op gezondheid, gechipt en we laten ze titeren/vaccineren. Door te titeren kun je de afweerstoffen aantonen, waardoor ze niet onnodig gevaccineerd worden. Hierdoor krijgen ze geen vloeistof ingespoten waar het lichaam niets mee kan en ziek van kan worden.


Heb je nagedacht over de kosten van een hond?

Mensen hebben vaak geen idee hoe hoog de pup-prijs is. 
Deels snappen we dat, omdat wij Hobby-fokkers zijn. Maar dat is een term die te maken met de hoeveelheid nestjes en pups, niet met de tijd en geld die we erin steken en de ervaring die we hebben.

Op google kun je simpel gemiddelde prijzen vinden, wij zitten in het hoge segment, vanwege onze verantwoorde keuzes. Een Cavapoo is een stukje duurder dan de rassen, omdat we beide rassen moeten hebben en onderhouden. Eigen reuen en teefjes, die allemaal op gezondheid getest worden, ook op DNA en die allemaal verzorgd en onderhouden moeten worden.. 
Vaak worden pup-prijzen met elkaar vergeleken. Kleinere rassen krijgen echter minder pups, de kosten worden over de pups verdeeld, dus gemiddeld 10 pups, of 3, dat maakt nogal veel verschil. 

We behandelen zoveel mogelijk Holistisch, natuurlijke voeding en behandeling is een stuk duurder dan de standaard. 
Je moet dus waarderen welke moeite wij er voor doen!


“Verwacht geen Mercedes voor de prijs van een Suzuki” zei een collega ooit tegen ons.

De aanschaf is 1 ding, maar de verzorging moet ook bekostigd worden. Voeding kost ongeveer € 60 per maand, behandeling tegen wormen, vlooien en teken ongeveer €25 per maand. Daarnaast titeren, eventuele vaccinaties en consult.  


Heb je nagedacht over een verzekering? Wij adviseren jou in elk geval dringend om voor calamiteiten te verzekeren, in geval van ongeluk of operaties. 

De Cavalier en Cavapoo zijn goede vachtverzorging nodig. Afhankelijk van hoe handig je zelf bent, adviseren we jou met een Cavapoo elke 6 weken tot 2 maanden een bezoekje aan een trimsalon. Bedenk goed of je dat kunt en wilt betalen, voordat je een pup overweegt.

 

Voeding€60,-
Wormen, vlooien, teken €25,-
Titeren, vaccinaties, consultRaadpleeg dierenarts
Verzekering€25,-
Vachtverzorging            €70 per 6 - 8 weken
  
Kosten ongeveer per maand€150,-

 

Kennismaking

 

Nu de puppygekte weer wat gestabiliseerd is, willen we terug naar hoe we altijd hebben gewerkt. Persoonlijker en dus een stuk fijner, voor ons, maar we hopen, ook voor jullie.

We selecteren uit de aanvragen (onderaan deze pagina), we nemen contact met je op als er vragen zijn van onze kant of zodra de pups de risicovolle 1e weken door zijn en nodigen je dan uit voor de 1e kennismaking.
Je komt persoonlijk bij ons thuis kennismaken, ongeacht de afstand. Wij rijden zelf heel veel kilometers om te zorgen dat we goede gezonde pups krijgen, we verwachten dat jij dat er zelf ook voor over hebt. Dan maken wij tijd voor je vrij, om je te ontvangen met een kopje koffie of thee en uiteraard krijg je inzage en/of uitleg over de gezondheidsdocumenten
Bij ons betaal je niets voor een bezoekje of de wachtlijst, dat vinden wij absurd!


Thuis kun je daarna beslissen of je een pup uit dat nestje wilt en je mag je voorkeur voor een pup aangeven. 
Het meest luxe zou zijn dat iedereen een andere 1e keus heeft. Helaas komt het regelmatig voor dat meerdere mensen dezelfde pup kiezen, dat is de reden dat wij het recht behouden om een pup toe te wijzen. 
Je mag daarna in de groepsapp voor dat nestje. Je kunt daar capriolen van de pups volgen. 

Zodra je aangeeft dat je een pup uit dat nestje wilt, krijg je huiswerk via de mail, een aantal documenten die je door moet lezen.
Er zijn drie belangrijke voorwaarden waarvoor je akkoord tekent:
 

  1. de pup blijft op de natuurzuivere voeding die wij adviseren, vanwege de goede ervaring die wij ermee hebben en we zeker willen zijn dat onze pups de beste start krijgen, uiteraard mag je van ons de begeleiding verwachten;
  2. geen sterilisatie voor 3 jaar leeftijd, tenzij medisch noodzakelijk, omdat een hond pas rond 3 jaar in hormonaal evenwicht is en dus uitgegroeid;
  3. contractueel verbod op fokken en verkoop/herplaatsing zonder onze schriftelijke toestemming, met hoge boeteclausule, dus alles in overleg met ons.
     

Wij leggen je graag het hoe en waarom uit. 
Op de contracten is Nederlands Recht van toepassing, wat betekend, dat de afspraken die wij hebben gemaakt rechtsgeldig zijn, er is al Jurisprudentie over. Het beschermd de pup, maar ook jezelf en ons! 
Als je akkoord bent met alles, stuur je ons per mail het getekende contract retour en maak je het afgesproken bedrag over. Daarna is er een pup voor je gereserveerd. 
Daarna laten we iedereen zo snel mogelijk weten welke pup we voor jullie gekozen hebben.

Overdracht

 

Rond 8 weken mag je de pup halen. Dit gebeurt altijd in de ochtend en we bespreken samen of het goed uitkomt. De pup is in de eerste weken vooral tijd en emotionele ondersteuning nodig om aan jou en de nieuwe omgeving te wennen, maar vooral ook om vertrouwen in je te krijgen. Dus geen kraamvisites en verjaardagen in de 1e week. De eerste week moet uitsluitend gericht zijn op het welbevinden van de pup, een vertrouwensband opbouwen, de opvoeding komt daarna.

Bij de overdracht krijg je mee:

  • het Europees Paspoort, met daarin de gezondheidsverklaring van je pup
  • een kopie van het contract en chip-registratiebewijs
  • een knuffeltje (voor je pup)

Oh ja, en de pup, die mag dan natuurlijk ook mee!

Als je net zoveel geniet van jouw pup, als wij dat hebben gedaan, dan zijn wij blij met jou als nieuwe baasje!

 


We zoeken in de 1e plaats liefdevolle gezinnen. Kun je je helemaal vinden in onze manier van fokken en zou je graag een nestje willen, dan helpen wij jou graag en maken we speciale afspraken. Vink dan de betreffende regel in de pup-aanvraag aan.

Hoe verder? 

We laten je op facebook en Instagram meegenieten van onze pups. Zodra ze allemaal definitief besproken zijn, dan zullen we dat bij de berichten vermelden.

Door het scannen van de QR-code of de link te volgen, kun je pup-aanvraag doen, ook als je interesse hebt in samenwerking, graag een ouder hondje wilt of gastgezin wil zijn voor een dek-reutje.
Kunnen wij je gelukkig maken, dan zullen we contact opnemen en desgevraagd meer info over het betreffende nestje geven. 

Zijn er geen pups, maar wil je graag op de wachtlijst en ben je bereid ook echt te wachten, vul dan zorgvuldig de aanvraag in. 
Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je dat kwijt onderaan de aanvraag. Wij zullen dan contact met je opnemen.
Ook Facebook en Instagram kun je natuurlijk jouw vragen kwijt, wij doen ons best om zo snel mogelijk te reageren.
 

Pup aanvraag formulier
currentPosition: listenerPosition: scrollUp: false reset listenerPosition