Lotje

  • 12-10-2004/21-09-2016
  • Kleur: Ruby
  • Geslacht: Teefje

 


 

Haar ouders, Teuntje(bl/t) en Saartje(tric.), allebeide Lutje Laif's, besloten, dat het tijd werd voor nakomelingen. Wij waren het daar helemaal mee eens.

Wel spannend hoor, zo'n 1e nestje.
Saartje kreeg eerst 2 bl/t reutjes, toen ik haar vroeg; "Heb je ook nog een ander kleurtje?" werd er een ruby teefje geboren! We wisten het meteen! Zij blijft bij ons! Daarna kwam er nog een bl/t reutje en een bl/t teefje. Haar zusje hebben we ook gehouden, dat is Wiesje. De reutjes hebben alle 3 lieve baasjes gevonden.

Lotje lijkt op haar moeder, ze is een lieve slimme meid! En heeeeeeeeeel knuffelig!
En ook heel gezond, alleen heel erg oorontsteking gehad, van 2 zeldzame bacterien, waardoor wij denken dat ze doof is geworden. Maar we konden met gebaren en gezichtsuitdrukkingen heel goed communiceren. Ze was zo slim, dat ze je gewoon niet aankeek als ze wist dat ze fout zat, haha!

Na het overlijden van haar moeder Saartje en haar dochter Filou, binnen  2 maanden na elkaar, wisten we dat we haar in de gaten moesten houden. Toen haar zusje Wiesje 6 jaar geleden overleed, was ze 4 maanden depressief, wilde niks, alleen de hele dag slapen. 
Ineens 3 weken na het overlijden van Filou is er smorgens heel vroeg onrust in de bench. We zien dat Lotje raar ademd, ze wordt van alle kanten gelikt door de anderen, dan weet je dat er iets is. Wat we nooit doen, deden we nu, we namen haar mee naar bed. Na 5 minuten een hele grote ademteug en weg was ze.
Ongelovelijk! Kerngezond, maar ineens weg!
Ze had gewoon geen zin meer zonder haar moeder en dochter.
Het heeft dagen geduurd, voordat wij beseften wat er gebeurt is. 3 honden verloren in 3 maanden.Share This: