Mijn Poedeljongens

Mijn knappe poedeljongens

Natuurlijk ben ik poedelreuen nodig om Cavapoo te fokken. Maar het valt nog niet mee om goedgekeurde reuen te vinden.
U heeft waarschijnlijk gelezen dat ik geschorst ben door de Cavaliervereniging vanwege mijn keuze om Cavapoo te gaan fokken.
Toen ik contact ging zoeken met de erkende FCI poedelfokkers, kreeg ik steeds de deksel op mijn neus. Ze zijn bang dat hen hetzelfde boven het hoofd hangt. Begrijpelijk natuurlijk, zeker omdat het belang van de fokkers, meestal trimsters, ook nog ligt bij goede showresultaten. Tja, en als je de keurmeester tegen je hebt, zorg dan maar eens voor goede resultaten. Daar komt bij dat de poedel overal voor gebruikt wordt, door de vele aanvragen naar Doodles. 
Gelukkig trof ik een aantal betrouwbare fokkers, maar ik kwam ook bij poedeleigenaren terecht waarvan de poedel wel een stamboom had en de juiste gezondheidsonderzoeken, maar na 2 x geen dracht bij mijn dames, bleek het toch niet zo goed te zitten. 
Tja, en wat doe je dan.

Ik ben op zoek gegaan naar eigen Toy/Dwergpoedel reuen en dat is gelukt. 
De Cavalier heeft ongeveer dezelfde grootte als de Dwergpoedel 29-35cm, de Toypoedel is 25-28 cm.
Onze knappe reutjes komen uit Duitsland, ze hebben een Stamboom en DNA profiel.
Ze zijn DNA vrij getest door Orivet Australië, op Degenerative Myelopathy, Mucopolysaccharidosis, Progressive Rod Cone Degeneration (PRCD)-PRA, Von Willebrand's Disease Type 1, Patella Luxatie vrij en Zuchttauglich verklaard (op gezondheid goedgekeurd). 

Onze heren knuffelen alleen met gezonde, geteste dames van een select groepje fokkers!!!

Onze Merle pups worden op iets oudere leeftijd geplaatst, met een DNA profiel en kontraktueel fokverbod, met boete-clausule. Fokkers hoeven daarom niet te reageren.

* Gandalf, hij is een Blue Merle Toypoedel
Of deze bijzondere kleur zichtbaar met de Cavalier gaat vererven is nog niet zeker, we laten ons verrassen. Ik fok niet op kleur, ik vond de Merle zelf erg mooi.

* Gijs, onze knappe rode dwergpoedel.

 

Hier thuis kunnen beter geen reuen wonen, ik bepaal namelijk graag zelf wanneer er pups geboren mogen worden.
Maar de grootste reden is dat ik huishonden heb en ik het zielig vind als honden apart gezet moeten worden en niet lekker bij ons op de bank mogen knuffelen.

Onze jongens wonen bij lieve gastgezinnen, die stapelgek met ze zijn!


 


 

 

 

 

Share This: