Pup info

Ik hoef u vast niet uitleggen, waarom de pups in onze huiskamer opgroeien! Je wilt toch zoveel mogelijk van ze genieten!

We wachten met bezoekjes tot de pups 5 weken zijn, om infecties en bacteriën te voorkomen en om de mama en haar kroost rust te geven. 

Ze worden geboren in de achterkamer, vanaf 3 weken gaan ze naar de keuken, voor de socialisatie, de mooiste plek. De keuken ligt centraal, dus is er meer contact met ons en de hondenfamilie en ze mogen daar buiten het kenneltje spelen. De keuken is daarop ingericht en goed dweilbaar. Ze raken gewend aan allerlei geluiden en ontdekken van alles. En natuurlijk helpen ze me graag met dweilen en opruimen. Afhankelijk van het weer, mogen ze vanaf ongeveer 6 weken naar buiten. Als ze in het kenneltje moeten, doe ik het speeldoosje aan, dan komen ze allemaal aangerend! Zo leuk!

De ontwikkeling van de 1e 7 weken, kunt u bekijken op de pagina, Van Piep naar Peuter.
Ze groeien heel snel, vanaf 7 weken mogen ze naar de nieuwe baasjes.

Belangstelling voor een Cavalier of Cavapoo pup?

Zodra dracht bevestigd is, zet ik dat op de homepagina en mijn facebook.
Bij belangstelling voor een pup mag je me een mail sturen, ik zal dan contact met je opnemen en meer info geven. (Ik werk niet met een wachtlijst, dus tussendoor mailen heeft geen zin.)
We zullen dan binnen 3 weken een afspraak voor kennismaking inplannen.
Zodra ik voldoende mensen gesproken heb, meld ik dat of verwijder ik het bericht.

Ik verwacht van je dat je zelf de moeite doet om informatie te lezen op mijn website, maar ook op de site van de Cavalierclub en/of Poedelvereniging. Alles over het karakter, gezondheid en verzorging.
Heb je nagedacht over de kosten van een hond? 
De aanschaf is 1 ding, maar hun verzorging kost ook elke maand geld.
Voeding ongeveer €50 per maand, behandeling tegen wormen, vlooien en teken ongeveer €20 per maand, biologisch of via de dierenarts.
Daarnaast de jaarlijkse vaccinaties met consult, dat kun je bij jouw eigen dierenarts vragen. Heb je nagedacht over een verzekering? Ik adviseer je in elk geval voor calamiteiten te verzekeren, in geval van ongeluk of operaties. Ook rond de €25 per maand.
Zo zit je dus al snel op €100 per maand. Bedenk goed of je dat kunt betalen, voordat je een pup overweegt.

Je komt eerst bij ons thuis kennismaken, ongeacht de afstand. Wij rijden zelf heel veel kilometers om te zorgen dat we goede gezonde pups krijgen, ik verwacht dat je dat er zelf ook voor over hebt. Dan maken wij tijd voor je vrij, ook in ons vrije weekend, om jou te ontvangen met een kopje koffie of thee!
Na je bezoekje laat je me weten of je een pup uit het aanstaande nestje wilt en stuurt me eventueel een mail met jouw voorkeur voor geslacht en/of kleur.

Je mag dan in de groepsapp voor dat nestje. Je kunt daar eventueel de geboorte en groei van jouw pup volgen.
Ik verwacht je 2e bezoekje als de pups 5 weken zijn. Thuis kun je rustig beslissen of je een pup uit dat nestje wilt en je mag jouw voorkeur voor een pup aangeven.
Je krijgt dan huiswerk via de mail, een aantal documenten die je door moet lezen.
(3 belangrijkste eisen waarvoor je akkoord tekent;
de pup blijft op de biologische voeding die ik adviseer,
geen sterilisatie tenzij medisch noodzakelijk en contractueel verbod (met hoge boeteclausule) op fokken met de hond en verkoop/herplaatsing zonder mijn schriftelijke toestemming)
Als je akkoord bent met alles, dan maak je een voorschot over en heb je een pup gereserveerd.

Bent u het niet eens met mijn werkwijze, dan hoeft u niet te bellen. 
We zoeken in de 1e plaats liefdevolle gezinnen.
Heeft u fokplannen, dan help ik u graag en maken we speciale afspraken.

Vanaf 7 weken mag u de pup halen.
Altijd in de ochtend en we bespreken samen of het bij u thuis goed uitkomt. De pup is de 1e week tijd vooral tijd nodig om aan de nieuwe omgeving te wennen, maar vooral om vertrouwen in u te krijgen. Dus geen kraamvisites en verjaardagen in de 1e week. Die week moet uitsluitend gericht zijn op het welbevinden van de pup.

Bij de overdracht krijgt u mee:

  • het Europees Paspoort, met daarin de gezondheidsverklaring van uw pup
  • een kopie van het contract en chip-registratiebewijs
  • een knuffeltje (voor uw pup)
     

Oh ja, en de pup, die mag dan natuurlijk ook mee!

Als u net zoveel geniet van uw pup, als wij dat hebben gedaan, dan ben ik blij met u als nieuwe baasje!

Share This: